Destins

17/09/2016

 

 

Destins per la pesca de la truita

Els amants de la pesca de la truita podreu descobrir a continuació els millors destins de casa nostra per gaudir de la vostra vertadera passió.

Trobareu truita arco iris i truita fario en intensius i baixa muntanya i truita salvatge a alta muntanya. La gran varietat de destins fa que es puguin practicar totes les tècniques de pesca: mosca, esquer viu i esquer artificial gairebé sempre sense mort tot i que en alguns trams es pot pescar amb mort.

La nostra experiència i coneixement del territori ens permet assessorar els nostres clients en l’elecció del destí d’acord amb el seu nivell i tècnica de pesca, edat, complexió física i tipus d’acompanyants (família o amics).

 

Anglès, pesca a la regió de Girona (Costa Brava)

 

 

 

El Ter, un dels grans rius de Catalunya, neix al Pirineu Oriental i després de 200 km. desemboca al mar a l’Estartit. Després de passar pel Ripollès i Osona arriba a les preses de Sau-Susqueda i el Pasteral i entra a la comarca de la Selva, al municipi d’Anglès, regulat de cabal.

El coto d’Anglès i el tram lliure fins a Girona ofereixen una molt bona població de truites nascudes al riu i reforçades amb repoblacions periòdiques amb grans exemplars de fins a 60 cm.

* Zones de pesca controlada:  coto intensiu salmònids sense mort. Longitud: 4,4 km.

Tècnica de pesca permesa: mosca

* Zones de pesca lliure: salmònids sense mort. Longitud: 11 km. aproximadament.

Tècnica de pesca permesa: mosca, esquer natural i artificial.

* Tipus de peix i tamany: truita fario i arco iris d’entre 40 i 60 cm.

* Període hàbil: tot l’any

 

Anglès, està situat al vessant nord-est de la comarca de la Selva, a 17 Km de Girona, 100 de Barcelona i 40 de la Costa Brava. Tot i tenir un ambient humit, propiciat per una pluviometria destacada i la presència del riu Ter i la riera d’Osor, la suavitat de les temperatures (15ºC de mitjana) permet fruir del seu meravellós patrimoni natural i cultural.

    
  

 

El client podrà triar entre un atractiu ventall d’activitats d’oci gràcies a l’entorn natural tant magnífic del poble d’Anglès i la seva proximitat a la ciutat de Girona.

Més enllà de la zona de pesca que té com a epicentre Anglès, la regió de Girona gaudeix d’una llarga tradició turística. Si el pescador i els seus acompanyants disposen de temps no es poden perdre alguns dels seus racons amb més encant: algun poblet de pescadors de la Costa Brava, la zona volcànica de la Garrotxa, el call jueu de Girona, el museu Dalí de Figueres o la visita a un celler de vi de l’Empordà.

 

La natura

Ens trobem als peus de l’espai natural de les Guilleries – Savassona on la presència de l’embassament de Sau, gairebé com un llac envoltat d’alteroses cingleres, confereix a la zona un important atractiu turístic.

El visitant pot escollir entre 17 itineraris senyalitzats que transcorren per llocs emblemàtics del parc i on podrà gaudir del paisatge i dels elements del patrimoni natural i patrimonial.

La geografia del parc permet oferir a més nombroses activitats d’aventura: descens de barrancs, vies ferrades, rapel, trekking, BTT o kayak.

Els amants del cicloturisme podran gaudir de la famosa ruta del Carrilet: una via verda que enllaça les ciutats de Girona i Olot a través de 57 km de camí molt planer. El poble d’Anglès es troba al bell mig d’aquesta ruta.

 

La cultura

La gran oferta cultural de la zona la trobem només a deu minuts en cotxe d’Anglès: la històrica ciutat de Girona, una de les més interessants de Catalunya.

Girona permet resseguir més de 2.000 anys d’història a partir de dos recintes fortificats, la Força Vella i l’Eixample Medieval. El primer correspon a la fundació romana i el segon a l’ampliació de les muralles durant els segles XIV i XV. Els monuments hi són abundants i molt notables les riqueses artístiques que conserven. L’atracció de Girona es completa amb el suggestiu barri jueu del Call, amb els bellíssims carrers i places porticades, i amb els exultants espais barrocs i construccions noucentistes de Rafael Masó.

 

La gastronomia

Els restaurants de la zona d’Angles i la Cellera de Ter ofereixen una saborosa cuina tradicional catalana i treballen amb productes frescos i de la terra.

La ciutat de Girona destaca per un gran dinamisme culinari, caracteritzat per la combinació de la cuina tradicional i d’avantguarda, sense oblidar les seves arrels i el producte autòcton del territori. Compta amb una extensa oferta de restaurants, amb una gran varietat de cuines: catalana, mediterrània, de mercat, d’autor… La gastronomia gironina ha esdevingut un referent internacional, compta amb dos establiments guardonats amb estrelles Michelin i amb el millor restaurant del món, el Celler de Can Roca, reconeixement atorgat per la prestigiosa revista Restaurant Magazine.

 

L’allotjament

L’allotjament rural és el més habitual tant al municipi d’Anglès com als pobles del voltant. Es tracta de cases rurals catalanes amb molt d’encant gestionades per la gent del país de llarga tradició hospitalària.

La infraestructura hotelera es troba principalment a la ciutat de Girona.

 

Ripollès, pesca als Pirineus Catalans

 

 

 

El riu Ter, de 200 km. de longitud total, i el seu afluent principal, el riu Freser, neixen i transcorren pel Ripollès oferint un marc incomparable per la pràctica de la pesca.

El pescador podrà descobrir rius i rieres de muntanya gairebé salvatges i amb abundants peixos salvatges i lluitadors però també podrà gaudir d’un riu Ter mes ample i tranquil al seu pas per Ripoll on es troba truita més grossa.

El cabal dels rius i alfuents del Ripollès és important en relació amb la superfície de les seves conques. Es tracta d’una comarca força plujosa, amb precipitacions abundants durant totes les estacions.

La bona densitat de població d’aquests rius, converteix el Ripollès en una de les zones més atractives de l’Estat Espanyol per la pràctica de la pesca amb mosca sense mort, perfectament comparable amb d’altres zones de renom com el Pirineu de Lleida o el d’Aragó.

* Zones de pesca controlada: tècnica de pesca permesa: mosca

– salmònids sense mort: 9 cotos. Longitud total: 98,90 km.
– salmònids amb mort: 2 cotos. Longitud total: 16,7 km.

* Zones de pesca lliure: salmònids sense mort. Longitud: 84,9 km. aproximadament.

Tècnica de pesca permesa: varia en funció del tram

* Tipus de peix i mida: truita salvatge d’entre 20 i 35 cm. ocasionalment 50 cm. A les rieres mes elevades de la Vall de Ribes i Vall de Camprodon es troba truita salvatge d’entre 15 i 25 cm.

* Període hàbil:

– sense mort: del 14 de març al 15 d’octubre.
– amb mort: del 14 de març al 31 d’agost.

 

El Ripollès és una comarca de muntanya del Pirineu Oriental situada a uns 120 km. al nord de Barcelona i  configurada en tres valls: la de Camprodon, la de Ribes i el Baix Ripollès.

Té una extensió de 956,2 km2. i limita al nord amb la Cerdanya i les comarques franceses del Conflent i el Vallespir.

Cims com el Puigmal o Bastiments, fregant els 3.000 m d’alçada, atalaien els 19 pobles que esquitxen el territori, la majoria dels quals són d’origen
medieval. Valls, rius, muntanyes, pobles d’encant permetran gaudir al visitant de la seva bellesa ja sigui pescant, caminant, escalant, esquiant o, simplement, reposant.

    
  

 

Els seus espectaculars paisatges, la tranquil·litat de l’entorn i l’encant dels petits pobles de muntanya han fet que la comarca esdevingui un dels destins preferits per visitants, excursionistes i estiuejants de la província de Barcelona.

Tot i tractar-se d’una regió de muntanya, el Ripollès ha aconseguit desenvolupar una excel·lent infraestructura turística sense malmetre gens el seu valor més preuat: la natura.

La comarca disposa de gairebé 9.000 places d’allotjament entre hotels i pensions, turisme rural i apartaments, albergs i cases de colònies, refugis guardats i càmpings; 162 restaurants (un amb 1 Estrella Michelin, la Fonda Xesc de Gombrèn) i un ampli ventall d’activitats turístiques: tres estacions d’esquí, un parc d’animals, dotze museus i centres d’interpretació, set hípiques, ponis i rutes en carruatge, un camp de golf, vuit empreses d’esports d’aventura i tres spa wellness.

 

La natura

Al Ripollès hi ha 32.000 ha de zones d’interès natural protegides dins la Xarxa Natura 2000. La gran bellesa d’aquest territori i la diversitat d’espècies que s’hi troben ha fet que gairebé un 35% del territori de la comarca estigui protegit.

Aquest entorn natural privilegiat ofereix un marc ideal per l’excursionisme, una pràctica molt arrelada i de gran tradició al Ripollès. Es poden dur a terme un gran nombre de rutes, de les més fàcils i familiars a les més difícils per a caminants experts.

El turisme actiu també juga un paper molt important en aquesta regió. Aprofitant els magnífics recursos naturals de què disposa, al Ripollès s’hi poden fer rutes amb bicicleta, trekkings d’alta muntanya, excursions a cavall, descens de barrancs, escalada, alpinisme o espeleologia

 

La cultura

Parlar de cultura i història al Ripollès és parlar gairebé de la raó de ser del poble català, ja que va ser Guifré el Pelós qui va començar aquí, en ple segle X, la reunificació del territori català.

El Ripollès atresora un patrimoni romànic de primer ordre. La riquesa de l’arquitectura romànica s’estén per tots els racons de la comarca i la gran quantitat de vestigis romànics de que disposa permet, avui, poder admirar una de les concentracions més grans d’art romànic d’Europa, amb més de 98 monuments repartits per tots els municipis.

Entre l’oferta cultural de la regió cal destacar, a més, el projecte Terra de Comtes i Abats, un viatge als orígens de Catalunya. El Ripollès és el bressol de Catalunya: Terra de Comtes i Abats proposa conèixer els seus principals escenaris i personatges històrics.

 

La gastronomia

La cuina ripollesa, autèntic cor de la casa de muntanya, ha estat el refugi d’un magnífic receptari basat en els bolets, els embotits de porc, els formatges, la caça i la carn de vedella i xai. Actualment, boscos i horts, ramats i corrals, continuen donant vida a la nostra gastronomia amb productes tant preuats com el xai del Ripollès.

En definitiva, productes naturals, de la terra i de sabor autèntic cuinats de manera tradicional en cuines centenàries: les expectatives dels paladars més exigents estan garantides.

 

L’allotjament

La regió del Ripollès compta amb més de 400 establiments a l’abast del visitant. Les característiques del territori fan que els allotjaments rurals siguin els més nombrosos i reclamats. Tanmateix existeixen un bon nombre d’hotels d’entre 1 i 4 estrelles ubicats als pobles més turístics de la comarca.

Nosaltres però recomanem l’experiència en un dels set refugis de muntanya que ofereix la zona.

 

Properes destinacions: Andorra